Artistiek directeur

Zich bewust van het belang van uitstekend onderwijs en persoonlijke coaching, wil Liebrecht Vanbeckevoort, als artistiek directeur van Piano LAB, op de unieke site van Alden Biesen een ideale biotoop creëren waarin beloftevolle jonge pianisten optimaal kunnen gedijen en op maat begeleid worden.

Mede dankzij de ondersteuning van diverse studiebeurzen van Fulbright, de Belgian American Educational Foundation en Stichting Robus, vervolmaakte Liebrecht Vanbeckevoort zich immers ook op diverse inspirerende plaatsen. Eerst aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en vervolgens aan prestigieuze hogere muzikale instellingen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Aldus werd een ideale voedingsbodem gecreëerd voor zijn laureaatschap van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd in 2007.

Sindsdien concerteert Liebrecht Vanbeckevoort wereldwijd op belangrijke podia met gerenommeerde orkesten en musici en resulteerden veel van die samenwerkingen in diverse cd-producties.

Daarnaast is Liebrecht Vanbeckevoort een gepassioneerd artistiek directeur van verschillende muzikale evenementen in zijn thuisland België:

  • Festival ‘Klassiek Leeft Meesterlijk’ – Knokke-Heist sinds 2014
  • Festival ‘Klassiek Leeft Jong’ – Knokke-Heist sinds 2020
  • ‘Piano LAB’ Alden Biesen – Bilzen sinds 2020

Meer informatie omtrent Liebrecht Vanbeckevoort vindt u in zijn muzikale biografie.

www.liebrechtvanbeckevoort.com